Cargando…
Hepatoprotective and Anti-Inflammatory Activities of the Cnidoscolus chayamansa (Mc Vaugh) Leaf Extract in Chronic Models
Previous report described that CHCl(3):MeOH extract of C. chayamansa leaves and pure compounds (moretenol, moretenyl acetate, kaempferol-3,7-dimethyl ether, and 5-hydroxy-7-3′,4′-trimethoxyflavanone) showed important topical and systemic anti-inflammatory activity in acute model, as well as in vitro...
Autores principales: | Pérez-González, Mariana Z., Siordia-Reyes, A. Georgina, Damián-Nava, Patricia, Hernández-Ortega, Simón, Macías-Rubalcava, Martha L., Jiménez-Arellanes, María A. |
---|---|
Formato: | Online Artículo Texto |
Lenguaje: | English |
Publicado: |
Hindawi
2018
|
Materias: | |
Acceso en línea: | https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6083640/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30147729 http://dx.doi.org/10.1155/2018/3896517 |
Ejemplares similares
-
La chaya (Cnidoscolus chayamansa) : alimento alternativo en la dieta habitual de una comunidad suburbana/
por: Silva Cambranís, Hilda del Carmen
Publicado: (2002) -
Contribución al conocimiento etnobotánico y nutricional de Cnidoscolus chayamansa mcVugh Euphorbiaceae, (chaya mansa).
por: Cheno Heredia, Yaqueline Antonia
Publicado: (1987) -
La chaya ( Cnidoscolus chayamansa): Alimento alternativo en la dieta habitual de una comunidad suburbana ;
por: Silva Cambranis, Hilda del Carmen
Publicado: (2002) -
Chemical Composition of the Essential Oil of Psidium caudatum McVaugh
por: Yáñez, Xiomara, et al.
Publicado: (2002) -
Morphological and genetic diversity of camu-camu [Myrciaria dubia (Kunth) McVaugh] in the Peruvian Amazon
por: Šmíd, Jan, et al.
Publicado: (2017)