Cargando…
Study of Xoconostle (Opuntia spp.) Powder as Source of Dietary Fiber and Antioxidants
The objective of this study is to evaluate the nutritional composition, antioxidant properties, and functional characteristics of two cultivars of xoconostle Opuntia xoconostle F.A.C. Weber in Diguet cv. Cuaresmeño (XC) and Opuntia matudae Scheinvar cv. Rosa (XR). The samples were frozen (−32 °C, 48...
Autores principales: | Arias-Rico, José, Cruz-Cansino, Nelly del Socorro, Cámara-Hurtado, Montaña, López-Froilán, Rebeca, Pérez-Rodríguez, María Luisa, Sánchez-Mata, María de Cortes, Jaramillo-Morales, Osmar Antonio, Barrera-Gálvez, Rosario, Ramírez-Moreno, Esther |
---|---|
Formato: | Online Artículo Texto |
Lenguaje: | English |
Publicado: |
MDPI
2020
|
Materias: | |
Acceso en línea: | https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7231072/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32244651 http://dx.doi.org/10.3390/foods9040403 |
Ejemplares similares
-
Applications and Pharmacological Properties of Cactus Pear (Opuntia spp.) Peel: A Review
por: Manzur-Valdespino, Salvador, et al.
Publicado: (2022) -
Manual gráfico para la descripción varietal del nopal tunero y xoconostle (Opuntia spp.) /
Publicado: (2005) -
Antimicrobial Activity of Xoconostle Pears (Opuntia matudae) against Escherichia coli O157:H7 in Laboratory Medium
por: Hayek, Saeed A., et al.
Publicado: (2012) -
Study of Edible Plants: Effects of Boiling on Nutritional, Antioxidant, and Physicochemical Properties
por: Arias-Rico, José, et al.
Publicado: (2020) -
Opuntia spp.: Characterization and Benefits in Chronic Diseases
por: del Socorro Santos Díaz, María, et al.
Publicado: (2017)